Facebook Pixel Code -->
 • Sziasztok!

  Ha még nem ismernétek minket, most bemutatkozunk: Nyááúú! :)

  Na jó, komolyra fordítva a szót, mi vagyunk: Priusz és Gordiusz!

   

  Priusz a piros nadrágos, én pedig a sárga csíkos gatyámban vagyok a képen látható. Ezt az oldalt én írom, Gordiusz, mert Priusz kicsit hadilábon áll a technikával. Így amikor ő szeretne írni valamit, akkor megkér engem, hogy gépeljem be. Azt mondja, hogy neki minden betű olyan egyforma a billentyűzeten.

   

  A különbségek dacára mi ikrek vagyunk. Meg persze macskák is. Mindent együtt csinálunk ... még azt is, amikor valahogy a jövőben kötünk ki, méghozzá egészen pontosan: 2050-ben.

   

  Hát, a kalandjaink, azt hiszem, tényleg nem mindennapiak. Képzeld, már egy könyvet is írtak rólunk!

   

  Olvass tovább, és elmesélek mindent!

 • A könyv, amit rólunk írtak

  Ott tartottam, hogy a kalandjaink már egy könyvben is olvashatók...

  Kattints és beleolvashatsz a könyvbe!

  Az van, hogy Priusz mellett az élet minden, csak nem unalmas.

   

  Biztos te is ismersz olyanokat, akikkel folyton történik valami. Hát, Priusz is pont ilyen. Mindig belekeveredik valamibe - és mivel mi mindent együtt csinálunk, ez azt jelenti, hogy ilyenkor én is alaposan bele vagyok keveredve :)

   

  A sok izgalmas kalandunkról született egy könyv, az a címe, hogy JÖVŐMENŐK. Itt látod a borítóját, velünk és Robóval.

   

  Ha kíváncsi vagy, kattints rá a borítóképre, és három mesét elolvashatsz belőle!

   

  Ha itt a weboldalon olvasol tovább, meglátod kikkel ismerkedtünk össze kalandjaink során.

 • Olvasd el a kalandjainkat!

   

  Kattints a nagy gombra - itt egy picit lejjebb - és az Árukereső weboldalára kerülsz, ahol különböző boltokban különböző kedvezményekkel tudod megrendelni a könyvet.

   

 • Hívj meg minket!

  Szívesen eljövünk az osztályodba, vagy egy könyvtári foglalkozásra, olvasókörbe a jövőről beszélgetni - és arról, hogy mi változik meg körülöttünk mostanában. Szóba kerül majd az önvezető autó, a napelem, a robotok, az űrutazás, a tömegközlekedés változása, és sok más intelligens és innovatív terület.

   

  Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a most még általános iskolás gyerekek értsék, hogyan alakul át a minket körülvevő technológia, hiszen nekik már ebben az új világban kell majd jó döntéseket hozniuk.
  A felsősökkel pedig arról tudunk beszélgetni, hogy az egyes szakmák, hivatások hogyan változhatnak meg a következő évek, évtizedek során, segítve őket a későbbi pályaválasztásban.

   

  Részletes leírás a foglalkozásról? Ide kattintva elérhető!

   

  Írd be alább a nevedet, az email címedet, és hogy hová szeretnél meghívni minket, és mi felvesszük veled a kapcsolatot!

 • Jövőhírek

  A Facebook oldalunkon folyamatosan új híreket olvashatsz arról, hogyan haladunk 2016-ból szépen 2050 felé!

 • Mi meg a többiek

  Egy kicsit részletesebb bemutatás ... mi, és azok akik és amik fontosak lehetnek velünk kapcsolatosan.

  Priusz

  Tesóm, a piros gatyás macska

  Pár dolgot már írtam Priuszról (ő a tesóm, sosem unatkozom mellette és ikrek vagyunk.) Ha jobban meg akarod őt ismerni, szerintem olvasd el a könyvet!

  Via

  Legjobb barátunk a jövőben

  2050-ben nehezen boldogultunk volna, annyira megváltoztak a dolgok. Szerencsére Via befogadott minket - mondjuk mindig is szeretett volna egy macskát. Hát most kettőt kapott.

  Gordiusz

  Na, ez én vagyok

  Nem a leghízelgőbb rólam ez a kép, de hirtelen nem találtam mást. Különben is, vállalom a hibáimat is - persze az összes jó tulajdonságom mellett :)

  Az időgép

  Elrepít a jövőbe

  Szép, vagy nem ... amikor utcai macskák voltunk, abból éltünk, hogy ételt loptunk házakból. Egyszer viszont halkonzerv helyett ezt az időgépet sikerült elcsennünk ... és innentől teljesen megváltozott az életünk!

  Robó

  Robot, segítőtárs, barát

  Először eléggé megijedtünk Robótól de aztán kiderült, hogy remek kis robot. Segít amiben csak tud. Néha viszont belekotnyeleskedik olyan dolgokba is amibe nem kellene. A könyvből kiderül, hogy pontosan mit is értek ez alatt.

  Tudós? Feltaláló?

  Nem tudjuk pontosan ki ő

  Az egyetlen ember aki rájött, hogy mi csengetünk be a házakba. Ezt még soha senki nem is gyanította! Sok mindent mondott nekünk, aminek maximum a felét értettük, de sikerült végül tőle is elcsenni valamit. Lehet, hogy nem kellett volna?

 • Minden extra

  Ha már olvastad a rólunk szóló könyvet, tudod, hogy sok minden nem fért bele. Annyi minden történt velünk, hogy a jövőbeli érdekességek magyarázatai inkább ide, az internetes oldalunkra kerültek. Olvass, és kattints a képekre, ha érdekeset találsz!

  Kattints és olvass!

  Az önvezető autó

  A tévedhetetlen és fáradhatatlan sofőr?

  2050-ben már több önvezető autó jár majd az utakon, mint ahány "hagyományos."

  Kattints és olvass utána ennek a témának!

  Kattints és nézd meg a videót!

  Baxter, a tanuló robot

  Miért van szükségünk robotokra?

  A második mesét követő részben olvashattál Baxter-ről, az utánzás útján tanuló robotról. Ezen a videón megnézheted Baxtert akció közben...

  Kattints és nézd meg a képet!

  Nanók vagy manók?

  Priusz szerint a jövőben manókkal gyógyítanak

  Igazából "nanók", nem manók, de a nanók is nagyon kicsik. Kattints a képre és nézd meg mekkora egy nanó a vörösvérsejtekhez képest!

  Kattints és nézd meg a videót!

  Utazás a Hiperrel

  Őrületesen gyorsan száguld!

  A 2050-es Hiper egy újfajta csővasút - teljes nevén Hyperloop -, mellyel többszáz kutató foglalkozik világszerte. A képre kattintva egy videóra jutsz!

  Kattints és nézd meg, milyen lehetőségek várnak rád!

  Programozás gyerekeknek?

  Ezt mindenképpen meg kell nézned!

  Egyre több tanfolyam, tábor és eszköz létezik. Keress rá a Google-ben, vagy kattints a képre és nézd meg, milyen alkalmazások léteznek erre a célra!

  Kattints és olvass el egy cikket a témában!

  Átlátszó napelem

  Akár ablakokat is csinálhatnánk belőle

  Biztosan láttad már azokat a nagy fekete táblákat a házak tetején, amik áramot termelnek a napfényből. De hogy átlátszó napelemekbe burkoljunk teljes épületeket? Olvass utána!

  Kattints és nézz meg egy videót!

  Tárgyak a semmiből!?

  Mi a csoda az a "háromdé-nyomtatás"?

  Úgy tűnhet, ez az eljárás a semmiből teremt tárgyakat, de a valóság az, hogy mindig szükségesek lesznek az alapanyagok. Nézz meg egy videót ebben a témában!

  Kattints és nézz meg egy videót!

  Érintőképernyős tükör

  Miért is ne? Ma már a telefonok is ilyenek

  Sokan látnak nagy lehetőséget a minket körülvevő üveg felületek ilyen hasznosításában - nézd meg ezt a filmet és meglátod, az "érintős" tükör nem is olyan vad gondolat

 • Rólunk írták

  Sok helyen jelennek meg cikkek a Jövőmenőkről, összegyűjtjük ezeket

  Jövőmenők, avagy hogyan mondjuk el a gyereknek, mi lesz harminc év múlva...

  Interjú a szerzővel

  "Az eddigi eladási adatok és az első olvasói reakciók alapján úgy tűnik, sikeresen debütál a Jövőmenők című mesekönyv, melynek fő célkitűzése, hogy az 5-12 éves gyerekek számára kézzelfoghatóan bemutassa, milyen is lesz az életünk 2050-ben. A szerzőt, Végvári Imrét kérdeztük a könyv megírásáról és az eddigi élményeiről, tapasztalatairól."

  WMN.hu

  MESÉLJ A JÖVŐMRŐL! – ÍME, EGY GYEREKKÖNYV, AMI LEGALÁBB OLYAN OKOS, AMILYEN CUKI

  "A Harry Potter-sorozattal csak egy baj van: ha egyszer belekezdesz, esélyed sincs, hogy a hét kötet közé bármilyen más könyvet beiktass. A kisfiam még nem tudott olvasni, amikor elkezdtük az első részt, azóta ugyan megtanult, de a Harry Pottert még minden lefekvéskor én olvasom fel neki. Nemigen volt olyan olvasmány, ami beférkőzhetett volna a varázslóiskolában töltött közös estéinkbe. Ez a kunszt eddig egyetlen könyvnek sikerült csak: a Jövőmenőknek.​"

  Bárka Online

  Két vicces cica 2050-ben

  "Az Ecovit Kiadó gondozásában jelent meg a Jövőmenők, egy rendhagyó témájú mesekönyv. A szerzővel, Végvári Imrével Schütz Gabriella beszélgetett – a jövőről és a már létező találmányokról, például az okoshűtőről és a színváltós ruhákról…​"

  Apapara

  New Age gyerekkönyvek

  "A hét, egymással összefüggő meséből álló sci-fi cselekményéről pedig csak annyit, hogy Priusz és Gordiusz akaratukon kívül a jelenből eljutnak a jövőbe, amiből aztán a könyv végére, akaratukon belül, hála a fáradtságuknak és a - vigyázat, spoileralert - sonkás joghurtnak, vissza se akarnak térni.​"

  Berg Judit, író

  Jövőfoglalkozások mindenkinek!

  "Tavasszal ajánlottam nektek egy szuper könyves programot Végvári Imrével, a Jövőmenők könyv szerzőjével. Pár hónap alatt több mint 800 alsós ismerte meg a már ma is látható jövőt Imrével beszélgetve. Okos robotok, mesterséges intelligencia, önvezető autók, nanodoktorok — mindenről szó esik, ami egy mai iskolás felnőttkorában már a jelen lesz, és ami már ma is nagyon izgatja a gyerekeket."

  Jövőnap - Babérliget Általános Iskola

  A jövő menő!

  "Március 29-én különböző neves előadók, szervezetek, cégek érkeztek hozzánk mindenféle csodákkal, hogy segítsenek megközelíteni a megközelíthetetlent: JÖVŐ témanapot tartottunk Káli György Babérligetes szülő szervezésében."

  Moly.hu

  Jövőmenők

  "Nincs nagyobbacska gyerek, akit ne izgatna, milyen lesz a távoli jövő, hová fejlődik a technika. Két gügye macskával most bepillantást nyerhetnek ebbe a titokzatos jövőbe. A macsekokat már a legelején megkedveltem, s végig szerettem azt a humort, ami általuk került a történetbe. Szerintem mindkettő nagyon jópofa volt, bár az egyikük kicsit butuska, de pont ez volt a jó benne. A velük átélt kalandok kellemes kikapcsolódást jelentettek felnőttként is, és bele tudtam végig feledkezni az olvasásba.​"

  Budapestkids.hu

  Acél Réka vlogbejegyzése

  "Egy remek téli program, ha bekuckózunk a jó melegbe és egy forró tea mellett a kedvenc regényünket olvassuk. Igen, most gyerekek ajánlanak olvasnivalót gyerekeknek! Például: Madarak, vadak, rokonok, Időfutár, Leleményes Hugo Cabret, Jövőmenők..."

  Százhalombattai Hírtükör

  Végvári Imre: Priusz és Gordiusz, Jövőmenők

  "Két dolog a kezdetek óta foglalkoztatja az emberiséget: az egyik a jövő, a másik, hogy mit csinálnak a macskák, amikor nem látjuk őket. Mindkét kérdésre választ ad Priusz és Gordiusz, a két ikermacska története, akik egy véletlen folytán a jelen csavargóiból jövőbeli házicicák lesznek."

  Egy nap a jövőben Priusszal és Gordiusszal

  A jövő menő!

  "Közel kétszáz általános iskolás 9 osztályteremben 15 programot és előadást látogathatott végig a Jövő napon. Ott volt Pepper a robot, Végvári Imre a Jövőmenők könyv szerzője és még sokan mások."

  Dunaújváros Online

  Író-olvasó találkozó a programozás-táborban

  "A táboron belül feldolgoztak egy könyvet, a Jövőmenők című kötetet, Végvári Imre alkotását. Az ebéd utáni csendes pihenőben fejezeteket olvastak a gyerekeknek, így nem okozott problémát nekik, hogy az író-olvasó találkozóra érkezett szerzővel beszélgetni tudjanak. A táborozók robotokból megépítették a történet szereplőit, és ők is programozták azokat. Ehhez Scratch programozást tanultak a táborban, ami ugyancsak egy macskaszimbólummal dolgozik."

  Kaméleon Olvasóklub

  Második osztály

  "Ebben a feladatsorban Végvári Imre Jövőmenők című meséjéhez kapcsolódóan találsz feladatokat. A mesét Nagy Norbert illusztrálta, a kötetet az Ecovit Könyvkiadó adta ki."

  Mikkamakka, 2018/1

  Az OFI pedagógiai folyóirata

  "E havi témánk a város, a maga izgalmas méreteivel, történéseivel, múltjával, jelenével és jövőjével."

 • Kövess minket, beszélgessünk!

  Fent vagyunk a Facebookon, tudsz nekünk levelet írni - és nézegetheted a kedvenc képeinket is. Ha ehhez van kedved, kattints alább a körökre (előtte azért olvasd el, hogy melyik micsoda! :)

  Facebook oldalunk. Kattints, és ha like-olod, mindig látni fogod, ha valami új hír jelenik meg rajta.